HUMAN

De Humanistische Omroep staat ook wel bekend als de omroep HUMAN. Deze omroep is al bijna 25 jaar actief en ze produceren onder andere radioprogramma’s, tv-programma’s en internetprogramma’s. De omroep is een is een zogenaamde 2.42 omroep en ze krijgen hun middelen en zendtijd volgens het gelijknamige artikel in de mediawet.

De omroep streeft ernaar om humanistische programma’s te produceren. Dit wil zeggen dat ze met hun programma’s de nadruk willen leggen op het begrijpen van zowel het leven als de wereld met behulp van menselijke vermogens. Iedere mens bepaalt voor zichzelf hoe hij of zij zijn leven invult en wat hij of zij wil bereiken. Ontmoetingen met andere mensen zijn bij het bepalen van deze zaken van grote waarde.

Door middel van de programma’s wil HUMAN onderwerpen van meerdere kanten belichten en de verschillende meningen van mensen onder de aandacht brengen. Zo kan ieder voor zichzelf bepalen welke waarden van belang zijn en wat de definitie van die waarden is. Uiteindelijk zullen die waarden in het leven een belangrijke rol spelen.

HUMAN werkt samen met een aantal andere omroepen en daaruit zijn programma’s zoals Hollanddoc, PROFIEL TV en OBA Live ontstaan. Hollanddoc is een digitaal kanaal waarop documentaires zijn te zien. Het is zowel op digitale tv als op internet beschikbaar en de zender toont 24 uur per dag kwalitatief hoogwaardige en unieke documentaires.

PROFIEL TV is een programma dat vooral draait om biografieën en interviews met Nederlanders waarover we regelmatig in het nieuws horen. Dit zijn soms bekende Nederlanders, maar soms ook minder bekende Nederlanders die toevallig in het nieuws zijn gekomen. PROFIEL TV probeert met de biografieën en interviews erachter te komen waarom mensen zijn zoals ze zijn en waarom ze bepaalde dingen doen of hebben gedaan.

Tot slot is OBA Live een talkshow die elke werkdag wordt uitgezonden waarbij onder andere wordt gepraat over politiek, cultuur en wetenschap. Het is een programma waarin actuele onderwerpen aan bod komen en soms verhitte discussies worden gevoerd over die onderwerpen.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Laat een reactie achter